oamenii…


Oamenii împiedicaţi şi aiuriţi nu sunt aşa de uşor de iubit sau de admirat ca oamenii siguri pe ei, ce zic răspicat ‘da’ sau ‘nu’ sau ‘lasă-mă’. Oamenii domoli sunt luaţi de proşti, chiar dacă ei vor doar să nu supere.

Aşa cum fetele cu faţa rotundă sunt mai uşor de iubit, şi oamenii care par lei avântându-se sunt mai uşor de admirat, căci oamenii nu ştiu că leii cei mai straşnici şi puternici se află protejaţi de un suflet mare, blând, şi dorm laolaltă cu iepurii, care nu sunt aşa fricoşi cum crede lumea, ba din contra.

Oamenii nu-i dau ca exemplu bun pe cei cu privirea pierdută prin galaxia andromeda, ce din când în când mai plâng pentru că o prietenie li s-a năruit, sau o iubire au pierdut. Oamenii nu-şi vor aminti de bieţii inimă-de-iepure (cum cred oamenii cu coifuri de smarald şi femeile aurii, că iepurii sunt fricoşi – am mai zis o dată: nu sunt!) ca fiind nişte caractere ce s-ar înfrunta şi cu focul şi ar ieşi umezi.

Oamenii îşi vor aminti de ei ca fiind nişte contemplatori-degeaba, ce nu ştiu nici ei cum au nimerit pe planeta asta, că şi-aşa n-au făcut nimic altceva decât să adune în sufletul lor petale de flori-de-colţ şi prafuri de stele găsite în file de cărţi şi de viaţă.

Oamenii sunt nedrepţi.

4 păreri la “oamenii…

  1. Pingback: allé » cele mai bune articole – scoase de la naftalină

  2. Pingback: allé » 2009, 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: