nu te da bătut!


Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.

In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: „Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”.

Beethoven a fost considerat de către profesorii săi « fara nicio şansă ca şi compozitor ».  Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.

Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind „încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate…nu?

Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea:  „ Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit.”

Un expert spunea despre Vince Lombardi că: „Posedă cunoştinţe despre fotbal minime şi o totală lipsă de motivaţie.”

In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, „Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ”.  Sunt sigură că ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum… cine are habar cine e Emmeline Snively?

Winston Churchill a rămas repetent când era pe clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu:Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.”

Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.

Charles Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: „Nu-ţi pasă de nimic înafară de prins câini şi şobolani.” În biografia lui, Darwin a scris: „Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, defapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă.” Cu siguranţă, a evoluat.

Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că „ prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşit să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: „Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi.”

Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.

La 21 de ani, actriţei franceze  Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adâng şi şi-a zis „În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu”. După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-alungul Activităţii.

Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.

Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.

Când Pablo Casals a împlinit95 de ani, un reporter l-a întrebat „Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violocenlişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?”  Domnul Casals i-a răspuns: „Pentru că încă cred că fac progrese.”

sursă: http://www.des.emory.edu/mfp/efficacynotgiveup.html

+ http://aproapealb.wordpress.com/

Scuzaţi pentru traducerea mea oribilă! :D

________________________________________________

Eu am rămas impresionată de oamenii ăştia, că n-au renunţat. Oamenii n-au crezut în ei. Alţii chiar i-au umilit. Dar ei au devenit/s-au născut G-E-N-I-I. Aşa că… dragă om ce mă citeşti… să nu renunţi la nimic. Şiiii, să ştii că puterea gândului funcţionează. SCHOPENHAUER!

37 de păreri la “nu te da bătut!

 1. Mie imi place de parintii al caror copil stie sa recunoasca culorile de la varste fragede si povestesc la toti cat de geniu este copilul lor pentru ca mai apoi sa il inscrie la o scoala de „genii” irosindu-i copilaria si ruinandu-i viata… :D
  Nu ne dam batuti, promitem! :)
  .-= Bloghita a scris ultima oara blog ..Conspiratie in burta mamei =-.

  Apreciază

  • well, parintii care-si lauda copiii sunt… ok. dar e f aiurea sa epuizeze un copil cu scoala, scoala, scoala, si sa-i fure bucuria de a savura copilaria. oricum, cand va creste mare, copilul va regreta ca nu are nicio amintire din copilarie, ca toti ceilalti copii, insa probabil va avea o slujba mega-rich si macar atat :))

   :)>- you promised! poate te vad la tv peste cinspe ani, Bloghita – premiul Nobel pt nu stiu ce :))

   Apreciază

 2. Pingback: uberVU - social comments

 3. Lui Grim Cris (link catre wikipedia, dar trebuie sa mor ca sa apar acolo) i s-a spus de nenumarate ori ca internetul pentru el e ca modeling-ul pentru femeia de serviciu. Si uite-l domn’le că acum blogăreşte in timpul liber

  Apreciază

 4. Mulțumesc pentru această postare care ridică moralul oricui. Sunt convinsă că mai există multe alte exemple de acest fel, doar că nouă ne sunt servite de cele mai multe ori exemplele negative.

  Mi-a plăcut la nebunie ideea lui Edison, cum că nu a eșuat de 1000 de ori ci a construit un succes prin acele 1000 de ratări, foarte tare gândirea pozitivă.

  Tatăl meu îmi spunea tot timpul: „ai câștigat, mergi înainte, ai pierdut, mergi înainte” Never quit. Ceea ce vă sfătuirsc și pe voi :)
  .-= Bia a scris ultima oara blog ..Travel options =-.

  Apreciază

 5. am invatat de mult sa nu renunt. un mic exemplu: mama zicea ca artistii mor de foame. am facut liceu de info.. apoi nu am putut intra la arte. au urmat 4 ani de administratie publica. acum.. sunt artist. dar anii aia nu i-am pierdut. am dezvoltat ceva mai mult decat pictura :)

  Apreciază

 6. Pingback: Nu te da bătut | Blogul lu` Cristian

 7. Mi se pare corect.Nu trebuie sa fii mega genial ca sa ajungi cineva in viata.De obicei ”micile genii” sunt pe nicaieri cand ajung la maturitate.Uneori e bine sa fii obisnuit si sa-ti accentuezi calitatile tale cum poti mai bine.Iar daca lumea zice,sa-ti intre pe-o ureche si sa-ti iasa pe cealalta,vorba aceea.

  Apreciază

  • eu cred ca toti aia de mai sus sunt genii, dar tocmai pt ca erau genii, ailalti nu-i intelegeau/acceptau.
   cum zicea einstein: recunosti pe cineva stralucit cand toti se ridica impotriva lui.

   Apreciază

 8. Ai uitat de idiotul ăla faimos de la EMI care i-a respins pe Beatles şi le-a zis managerului „Guitar groups are on the way out, Mr. Epstein”. Mi-ar plăcea să-l întreb cum se simte acum cunoscând greşeala monumentală, gigantică, cosmică pe care-a făcut-o. :D

  Apreciază

 9. Pingback: allé » Nu te da bătut! (p.II)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: