tu lupti pentru dreptate?


Mama are o vorba care zice ca intr-o societate, mai mult rau fac cei care sunt indiferenti si accepta nedreptatea, decat cei care o fac.

E urat, dar sa stim toti ca insitutiile sunt umplute de lighioane si de sugatori de bani si pozitii sociale. Orgoliul si dorinta arzatoare de „arata cine e seful” sunt singurele chestii la care par sa exceleze anumite persoane. Si cand vine vorba de asta, toti se arata sfinti ai regulamentului. Si in loc sa isi faca treburile lor, sa ajute cu ceva societatea, caci pt asta sunt acolo, preocuparea lor e sa demonstreze ca e deasupra altuia care a indraznit sa se opuna parvenismului lui, sau prostiei, sau incompetentei.

Asa e societatea.

Intrebarea e ce facem noi sa nu mai fie asa?

Si, in opinia mea, daca parvenitul sau incompetentul e cancerul, cei care nu fac nimic sa schimbe cumva sunt tumoarea.

Sunt cei care atunci cand vine vorba de schimbare, desi sunt constienti ca ar fi benefica, la inceput zic ca „dada, te sustin”, insa cand vine momentul adevarului, zic ca „hai ca nu fac numai daca fac toti” sau „dar nu stiu…”, „dar hai sa nu”, si fug de raspundere ca niste lasi.

Cei care accepta, inghit si trec cu vederea peste nedreptate, sunt cei care fac rau. Daca profesorul se ia pe nedrept de un elev, colegii lui ar trebui sa-l corecteze, la modul respectuos.  Daca lider e un incompetent, el n-are ce cauta pe scaunul de lider.

Si schimbarea suntem noi. Si dreptatea e cel mai de pret lucru. ;) Nu degeaba se zice in religie ca adevarul te va izbavi si este calea.

E momentul sa lupti, sa te opui nedreptatii, sa protestezi, chiar daca asta crezi ca te costa. ;) Nu te costa nimic din ce conteaza cu adevarat in viata. În asta cred eu.

2 păreri la “tu lupti pentru dreptate?

  1. Pingback: Tweets that mention tu lupti pentru dreptate? : ♥ allé -- Topsy.com

  2. eu am doar 13ani! cum asi puteasa lupt daa nu il pot convinge pe un cole sa nu mai manane seminte in clasa si sa scuipe cojile pe bana mea :(………….cateodata imi pare rau ca nu ma inplic 100% in ai schimba pe cei din jur! dar nu despre asta era vorba….si ce sa faci daca adevarul e atat de crud?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: