what we think is what we are


Zicea Jorjh mai demult ceva în genul că a învățat despre psihologia omului doar privind oamenii din liceu, studiindu-i cum se comportă, în ce grupuri aderă și lucruri dintr-astea.
Damn me dacă nu avea dreptate.
În liceul meu există atâtea tipologii de oameni câte ai vrea să cunoști dacă ai fi interesat de psihologie.
Atmosfera generală e că fiecare are o părere despre cineva. Ei bine, n-ai avea motive adevărate să crezi ceva despre cineva, dar tu ți-ai fabricat în mintea ta un arsenal de motive frivole și absurde și neadevărate. Cred că de aceea unii adolescenți nu se suportă între ei. Pentru că își lasă invidia, gelozia și impulsul de a se credea ei cei mai șmecheri să decidă în defavoarea motivelor raționale. Zic eu. Chestii prosteşti şi risipă totală de energie.
Fără să sun a Maica Tereza, câteodată liceul devine aşa un loc plin de oameni răi care se detestă unii pe alţii dar în faţă îţi zâmbesc ca mieluşeii și îți spun că îți sunt prieteni, încât îmi vine să fac fața aceea de pe 9gag cu I don’t wanna live on this planet anymore.
Ideea principală e că nimeni nu e perfect. Faptul că cineva vorbește cu cineva de care îți place ție, că are o prietenă și că aceea nu ești tu, că ție ți se pare că cineva a vorbit nu știu cum, că a făcut un compliment și că e mai drăguț cu cei din jur și tu oricât te-ai strădui nu ai putea și astfel ai dedus că acea persoană e un kiss asser, că se îmbracă într-un anumit fel care ție nu-ți place, că vorbește mai mult și e mai exuberant, că… nu e motiv de batjocură și nici de a judeca.

Cineva spunea că what you think about others defines you. :)

Părerea mea e că ar trebui să ne concentrăm mai mult asupra noastră și a minții noastre. Buddha spunea că ce gândim asta devenim/asta suntem. Iar eu vreau să gândesc frumos. Şi să mă gândesc mai mult la mine decât la motive pentru care alţii ar fi urâţi.

Just sayin’.

2 păreri la “what we think is what we are

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: