lucruri pe care nu le prea uit


Scriam acum 3 ani că se întâmplă să nu uit anumiți oameni, indiferent că i-am avut aproape câteva minute sau câteva luni, poate chiar ani. Scriam că unii pe care i-am cunoscut mi-au lăsat impresia că sunt aşa deosebiţi, în interior. Când reuşeşti să pătrunzi în sufletul lor (dacă îţi permit), te minunezi…
Unii sunt diferiţi faţă de restul, şi nu îi uiţi, pentru că au ceva minunat în unicitatea lor. Şi e îngrozitoare suferinţa dacă nu îşi mai deschid uşita către sufletul lor.
Poate sunt atât de naturali, de voioşi şi de ei înşişi că nu te mai saturi să-i priveşti şi asculţi. Vorbesc şi râd mult, zâmbesc tot timpul. Se încurcă, se înroşesc, se strâmbă. Unii parcă scânteiază.
Poate sunt aşa de delicaţi şi drăguţi, că tot ce ai dori e să-ţi devină prieteni, sau măcar să-i cunoşti, şi să capeţi cumva din aerul lor poetic. Chiar par răsăriţi din poemele vechi, idilice, visătoare…

Simțeam doar nevoia să îmi amintesc asta. Pe atunci, spuneam că trebuie ca oamenii care au avut ocazia să aibă astfel de persoane în jurul lor trebuie să fie tare norocoși.
Iar oricâte amintiri ai avea în comun cu cineva, fiind tu un om norocos, atunci când un conflict apare, nu e ca și când s-ar pune o umbră noroioasă peste tot, nu?, dar seamănă foarte tare cu momentul în care te gândești că, dacă atâtea chestii ne leagă, cum e posibil să uiți și să excluzi totul, în inerția unor stări interioare conflictuale? Eu sunt de părere că oamenii care au o istorie de amintiri remarcabile împreună ar trebui să rămână mereu undeva acolo, call me if you need it. Căci nimic ce nu e superficial nu moare la o adiere de schimbare accidentală. Cred că atunci când cineva ți-a fost vreodată aproape, cu adevărat aproape, capătă acea unică calitate, acea nemaiîntâlnită și neprețuită virtute, de a avea sufletul legat de al tău, printr-o pecete misterioasă, mai profundă decât cursul monden și zbuciumat al vieții. Iar ce e menit să piară piere.

That’s how I see it.

2 păreri la “lucruri pe care nu le prea uit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: