Diatriba involuntară


Te plângi prea mult. Ei nu au chef să te asculte. Să fim serioși, cine are chef să audă tot timpul pe cineva care zice cât de multe are de făcut, cât de puține i-au reușit, ce slab se simte, ce supărări are pe suflet, ce noroios i-a fost drumul vieții de la ultimele 19 răsărituri încoace. Ei au chef de învingători. De cei deștepți, de cei frumoși, de cei mai buni, mai norocoși ai sorții.

Dar nu te îngrijora, căci vei fi reconfortat când îți vor vorbi cu glas de miere și de zahăr. Îți vor lua părul în palmele lor și îl vor învârti ca și când vor să te dezmierde. Altădată vor lătra la tine. Tu îi vei ierta. Vei spune doar că sunt  bipolari, crezând însă că în sinea lor țin la tine sau că măcar e apreciere și respect. De fapt, e totul calculat.

Mereu e vorba de câți bani ai, sau ce potențial vei aduce pe viitor. Dacă ai prea mulți, ești snob și de aceea nu ești atât de deștept. Dacă ai prea puțini, nu se vor gudura prin preajma ta, decât atunci când vei avea succes. Nimeni nu va observa mișcările lor, dar e totul calculat.

Când vei fi pierdut, nu te vor ajuta. Când vei fi disperat și vei începe să judeci fiecare lucru și să găsești vină că de ce nu te-au sunat atunci și atunci și atunci vei realiza că poate ai fost prea idealist, prea naiv.

Oricum ar fi,

Tu vei fi o dată și o dată ca ei, iar ei ca tine,

iar în final, suntem toți singuri dar atât de asemănători.

Iartă-mă că îți stric părerea extraordinară despre tine însuți, dar suntem toți oameni răi ce poate am mai vrea să fim o dată copii, dar trebuie să închid de scris acest post și să cert copiii pentru că se joacă prea zgomotos.

Cred că zgomotul cel mai puternic e însă înăuntrul meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: