Inceputuri si sfarsituri


Oamenii dau mereu sfaturi. Mai ales indicatii despre cum să nu suferi, să fii fericit. Mai văd la unii, alţii, că îi intreabă câte ceva şi ei răspund: „cel mai important lucru în viaţă e să fii fericit”, ca şi când suferinţa nu e importantă sau nu ne aduce mai aproape de realismul crâncen, dar adevărat şi murdar al lucrurilor. Sau suferinţa de acum e doar ceva, un personaj episodic intr-o piesa, ce te ajută să apreciezi fericirea mai târziu.
Dar eu cred că nu. Cred că ea trebuie acceptată, scoasă de pe lista neagra de persoane non grata, şi invitată să ia loc in viaţa noastră. E prea subiect tabu. Prea facem bine toţi. Prea suntem ahtiaţi după fericire şi succes. Dacă n-avem succes suntem demni de milă şi nu se vorbeşte cu noi vi doar despre noi, cu glasul incet şi şuşotind, cu vanitate, că noi suntem mai buni.
In fine, ce vrea eu sa zic e ca suferinta e cool si buna pt ca e adevarata, e aproape de esenta lucrurilor.
Al meu V va pleca în mai putin de paisprezece zile sa studieze la mii de kilometri departare de mine. Nu stiu ce e asta, inceput sau sfarsit. Sper sa fie un capitol de mijloc. Cineva trebuie sa scrie o carte despre noi. Sau macar un film. Ar fi adevarat, pur, intens, delicat.

O părere la “Inceputuri si sfarsituri

  1. Pingback: Vama Veche 2015 |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: