ce faci când știi că nu vei fi niciodată cel mai bun


bine ai venit! te rog, când pășești pe preșul de la intrare și-ți lași papucii în colț să-ți lași și ipocrizia la o parte, te rog mult.

mulțumesc. acum putem vorbi, acum știu că vorbesc cu cineva real și nu cu cineva care se pretinde într-un fel de schizofrenie orgolioasă să fie altcineva. dar dacă așa ai fost până acum, nu e nimic, nu e vina ta, așa suntem toți, ne folosim cuvintele și vorbele cu atâta risipă de energie ca să convingem și să zicem neadevăruri cât mai mari despre noi înșine.

dar acum vreau să fim amândoi sinceri. să-mi spui te rog dacă nu simți și tu asta. spune-mi ca să știu că nu sunt singură.

spune-mi dacă te-ai gândit vreodată că nu o să fii niciodată cel mai bun în nimic. nu o să fii cel mai deștept din clasa ta, nici din an, nici din serie, nici măcar nu o să ai cele mai mari note din grupă, nici măcar la un examen. nu o să îți rețină lumea numele.

dar ești bun să faci ceva mediocru, bine, binișor, mulțumitor, dar niciodată nu ți-a iești să faci ceva perfect. să fii cel mai bun – ți-ai dorit asta. nu mă minți că nu. măcar o dată, la ceva, la orice. măcar printre ăia cei mai buni.

și nu ți s-a întâmplat până acum și premisele sunt (e logic și și simți asta) să nu se întâmple niciodată.

autodistrugătoarea putere a orgoliului.

nu știu ce faci când știi asta. nu pot să termin articolul ăsta că habar nu am cum. măcar să nu devii depresiv, dacă poți. am văzut birdman  (virtutatea nesperată a ignoranței). e un film foarte bun. de văzut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: