5 metode rapide ca să îți pierzi prietenii


Ai prea mulți prieteni? Ți-ai găsit alții mai buni? Oricum nu îți trebuie prieteni pentru că tu ești cel mai bun prieten al tău? Universitatea Harvard, Stanford si Zhang Yung Qung din China au efectuat un studiu iar psihologii de renume mondial au formulat, după 10 ani de cercetări științifice și un almanah de 19481 de pagini o broșură cu 5 pași simplificați despre cum să îți pierzi prietenii:

1. Uită că îi ai.

Nu le da telefoane niciodată, nu îndrăzni să le scrii un mesaj câtuși de „sal cf”, când e ziua lor trimite-le mesaj pe wall pe facebook sau sună-i aproape a doua zi spunând că ai fost prea ocupat ziua aia ca să le scrii. Trebuie să înțeleagă că tu ești o persoană ocupată. Apoi că din cât de ocupată ai fost, ți-ai făcut în al doișpelea ceas vreme de ei.

2. Cheamă-i la întâlniri la care nu pot veni.

Tocmai au plecat să se urce pe Kilimanjaro? Organizează o întâlnire icognito pe valea Șimleului și cheamă-i. Tocmai trebuie să meargă la interviu pentru viză pentru America? Cheamă-i la mall și ai grijă să te superi pentru că nu vin și să subliniezi cât de nașpa sunt prietenii tăi că nu ies cu tine.

3. Adu-ți tot timpul cățelul cu tine.

Chiar dacă prietenii tăi sunt fan club pisici și nu se pot manifesta cum sunt ei naturali alături de căței, chiar dacă nu ați mai vorbit de mult despre tradiția de pieptănat feline care era alucrul vostru preferat, tu adu mereu  cățelul cu tine. Dar mereu. Să nu cumva să nu îl iei, că dupaia prietenii nu vor mai avea imaginea de siamiezi în minte construită, și e bai. La singurele unice întâlniri, nu ezita să aduci a cincea roată la căruță, poate poate scapi și poți mângăia în voie cățelul și să îi șușotești la ureche ham ham ham.

4. Fii mereu sobru și păstrează distanța regulamentară.

Nu spune niciodată mai mult decât ce ai făcut la servici și în ce vacanțe mergi, cine știe ce dușmani se ascund în ființele pe care le cunoști de N ani și dacă le dai o informație intimă despre tine s-ar putea să meargă direct ca glonțul la SRI și să raporteze cu cine ai ieșit, ce ai simțit și cât timp. Să nu cumva să îndrăznești să faci asta, doar ai văzut că sunt inchisorile pline de oameni care au fost trădați pentru că le-au spus prietenului lor: „bă, viziunea mea despre viață și relații e asta…”. Poți trece pe la Aiud și să întrebi la portar, că o să îți confirme întocmai ce ți-am spus eu cercetătorii de la Harvard.

5. Spune ce ai pe inimă și fii sincer.

Consideri că au atins un punct sensibil pe care sperai ca măcar ei de pe Planeta Pământ să înțeleagă? Spune-le. Și-așa nu vor ține cont și nu le va păsa. Consideri că balenele nu ar trebui omorâte pentru că bunica ta a crescut o balenă și ai suferit mult când a murit? Fă să se înțeleagă asta clar și răspicat. Imediat cei ce sunt de acord cu omorâtul balenelor te vor duce la cimitirul de balene și îți zice că ce bine se simt ei acolo. Consideri că au zis o prostie și crezi că dacă le zici ei te vor asculta și vor avea încredere în tine? Tocmai ești pe calul să mai pierzi niște amici! Trebuia să le spui că sunt mai înțelepți ca Budda, doar de aia ești pus acolo în grupu de whatsapp!

Și cum ar zice proverbul… Cine nu are dușmani, să își cumpere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: