Parerea mea despre legalizarea mariajului gay si despre ce naiba


Și despre societate în general

Există în lumea asta 3 categorii de opinii despre gay detectate de mine:

1) că e o alegere, că e una GREȘITĂ, că scârbos, strigător de la cer, păcat din  Biblie (Sodoma și Gomora), împotriva firii umane, că să dispară cât mai repede că provoacă dezgust, ș.a.m.d.

2) că treaba lor, doar că să nu i văd în fața mea sărutându-se sau ținându-se de mâna, fiecare cu treaba lui în dormitor, nu în fața mea.

3) că sunt și ei oameni, că e normal să existe, că doar nu i-a întrebat nimeni la naștere VREI SAU NU VREI să fii așa. Că așa cum sunt cupluri cu bărbați și femei care se plimbă pe stradă, din moment ce natura i-a dat, să fie și cupluri de același sex.

PĂREREA MEA e că primele 2 categorii de opinii – nu pot spune că sunt greșite – nu există opinii greșite (ca truismul ăla că fiecare are propriul adevăr – care, dpdv filosofic, e o aberație, dar în fine). Dar EU CRED că sunt al naibii, dar al naibii de periculoase.

În primul rând, să nu uităm de persecuțiile asupra gay-lor din timpul nazismului, de faptul că e ILEGAL în anumite țări, de Uganda în 2014 care a decretat 14 ani de închisoare dacă ești prins că ești gay. Să nu uităm că există oameni extraordinari care au suferit de pe urma persecuțiilor. Când naiba ne desprindem de trecut? Ce CREȘTIN ar fi de acord cu suferința altei ființe umane? Ce ființă umană ar îngădui sau ar ignora faptul că ființe umane ca ei sunt discriminate, batjocorite, agresate?

Problema e că suntem o societate muuuult prea mândră. Dacă noi suntem majoritatea și suntem normali, apăi să le dăm în cap la ceilalți. Așa zicea și Hitler. Care i diferența între un om care se naște de o raltă rasă și culoare, și una care se naște cu alta orientare sexuală? Nici una, dar din când în când așa, istoria trebuie să aducă un nenorocit care să se creadă el mai bun și să hrănească în populație ideea asta, CĂ NOI SUNTEM CEI MAI BUNI, noi avem drepturi, NOI să facem ce vrei, iar ceilalți să dispară. Ooo, societatea iubește ideile astea. Ceva care să gâdile orgoliul mai frumos nu există, decât că el, ca individ, a făcut alegerea corectă și are deci dreptul la o muuulțiiiime de avantaje. Ego-ul e fericit, se aplaudă singur.

Nu mi se pare că avem dreptate să ne declarăm dezgustați dacă vedem niște gay sărutându-se. Din moment ce nu ne dezgustă să îi vedem pe cei hetero făcând asta, de ce ne-ar dezgusta prima variantă? Ce mi-e teamă e că ar putea fi periculos, pe mai departe. Atâta doar. Că s-ar putea ajunge la un moment dat în omenire când tot ce ne dezgustă să nu rămână un dezgust la stadiul de opinie, ci să aducă un prejudiciu altuia.

Haide să oprim narcisismul că noi suntem mai buni, mai frumoși, mai puri, e o frumusețe să fim în viață, să avem vieți romantice, NOI avem dreptul la ele, dar alții nu, pentru că… Pentru că ce? Hai să fim un pic mai modești, un pic mai umili. POATE nu noi avem dreptate, POATE majoritatea nu are dreptul să decidă și atunci când aduce o suferință la altă ființă din jur. Poate că ar trebui să ne dezbrăcăm de haina pe care stă mucegăit praful tradiției. Poate că ăla nu-i praf bun, și ar trebui să luăm o gură de aer proaspătă, a realității din zilele noastre.

O părere la “Parerea mea despre legalizarea mariajului gay si despre ce naiba

  1. Lumea asta, asa cum este ea, este facuta pentru a exista o armonie. Aceasta armonie poate avea loc doar daca exista si masculi si femele. Gandeste-te cum s-ar inmulti plantele sau animalele… stiu ca o sa zici ca deviez de la subiect dar gandeste-te la copiii care o sa aiba doi tati… :) have a nice day !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: