manifest


Cred că fiecare om, când ajunge la un anumit nivel în viață, simte nevoia să dea mai departe, să ajute pe cineva, să facă ceva pentru altul. De ce? Pentru că undeva, în subconștient, fiecare își amintește că și ei au fost, cândva, în poziția de a avea nevoie de bunăvoința celuilalt. Să vrei să faci ceva pentru un întreg oraș e un act și de cinste. Dar e mai ales un act de curaj.

Clujul mi-a devenit, de 2 ani de când sunt studentă la medicină, CASĂ. Aici am creat și Medici pentru Tine, proiect adresat clujenilor, pentru prevenirea bolilor, conștientizarea problemelor ridicate de cancere, automedicație, nutriție. Aici trăiesc și până termin medicina tot Clujul îmi va fi casă. Așa că dați-mi dreptul să mă gândesc la viitorul Clujului. Cred că toți cei ce  suntem aici trebuie să se gândească la viitorul lui. La dincolo de lasă că merge și așa, că ne descurcăm cumva, că treacă astăzi să vină mâine.

De aceea simpatizez cu ideea domnului Octavian Buzoianu de a avea un program, o perspectivă, o imagine dincolo de un mandat politic. Clujul devine tot mai aglomerat, abia mai putem respira noi câți suntem. Clujul unui milion de oameni e o viziune bazată pe statistică, știință exactă, realistă. Vom fi tot mai mulți și dezorganizați. Dacă nu se gândește nimeni că trebuie rezolvate problemele legate de infrastructură, transport (fie că e vorba de piste pentru bicicliști sau, cândva, metrou), o să se ajungă la și mai mare haos.

Ideea mea preferată din programul de candidatură este cea cu mâncarea nu se aruncă, se împarte – un program social prin care oamenii defavorizați vor fi hrăniți, program care se practică în alte țări civilizate. A te gândi și la ceilalți e o calitate pe care nu mulți oameni o posedă, necesită o anumită noblețe sufletească.

Clujul cere imperios cădiri cu fațade care nu pică în cap când treci pe stradă (vezi cazul morbid cu Hotel Continental acum câteva luni) și care să se potrivească cu arhitectura orașului. O clădire, din punct de vedere arhitectural, trebuie să respecte deopotrivă istoria și arta și tehnicile moderne. Iar viziunea trebuie să vină. firește, de la o persoană cu respect. Iar când atâtatea personalități, oameni de prestigiu din Cluj, te respectă, atunci cred că acest lucru înseamnă ceva.

Cred că unii oameni chiar ajung în stadiul în care s-au realizat atât de tare, că vor să lase ceva bun cu adevărat în jur. Așa cred că și dl Octavian Buzoianu, după o carieră profesională de așa nivel și după o îndelungată experiență, un om pentru oameni, vrea să salveze Clujul.

Iar Clujul are nevoie să fie salvat.

Programul de pe site: http://octavianbuzoianu.ro/program/ . Check it out!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: