când cerni esențialul de aparență


Articol inspirat din vara aceasta pe care am petrecut-o alături de frații mei de 4, respectiv 6 ani, dintr-un articol scris pe siblondelegandesc.ro și din câteva discuții uneori nocturne avute cu oameni(i mei).

  • După o vară petrecută cu frații mei, vă spun sincer: copiilor  nu le pasă cum ești îmbrăcat, dacă porți cravată sau teniși, ce culoare are pielea sau părul tău, cum ți-s aranjate sprâncenele, dacă ai iPhone 4 sau iPhone 6… Ei nu observă toate acele lucruri pe care noi le cumpărăm ca să ne facă să ne simțim cumva/altcumva/cineva. Iluzia pe care ți-o oferă lucrurile materiale este cât se poate de falsă: niște poze făcute cu telefon de zeci de milioane mi-ar da șansa să par atât de artsy. Hainele acelea șmechere ar spune despre mine că sunt atât de relaxat, nonșalant și cool. Euforia aceea artificiala, sintetică m-ar putea păcăli că ea e de fapt adevărata fericire . Aproape tot din ne-ar face pe noi să ne simțim cumva – mai buni, mai frumoși, mai fericiți, mai interesanți – și este de cumpărat, ne conduce viclenește pe drumul către o  mare eroare: nimic din ceea ce suntem, cu adevărat, nu se cumpără. Îți oferă doar o iluzie… căci cum altfel s-ar putea numi această fata morgana, care atunci când dispare te lasă gol, fără acele calități, fără să mai fii tu cine credeai că ești.
  • Copiii nu observă decât cum ești. Dacă sunt chiar mici, nu bagă de seamă nici măcar ce cuvinte le zici – ei nu le înțeleg. Dar simt cum te comporți cu ei, câtă atenție le dai, cum îți manifești prin acțiuni iubirea, respectul, prietenia – calități sau defecte, trăsături de caracter pe care cu adevărat le ai.
  • Și cred că e un lucru pe care îl uităm când creștem mari. Când suntem mari, credem că dacă DEȚINEM ceva, DEVENIM cineva. Dacă spunem sau scriem un te iubesc ne-am îndeplinit datoria și nu mai vedem folos în a face GESTURI care să chiar demonstreze asta. Din vârful buzelor și al tastelor putem spune ORICE. Aruncând banii pe anumite lucruri, credem că putem fi ORICINE.

Dar când ești copil, contează doar ce FACI și cum o FACI. Și cred că EI știu mai bine, iar eu și noi, în trecerea timpului,

AM UITAT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: